Dünya üzerindeki tüm canlıların varoluşuna doğrudan katkıda bulunan arılar, yaşam döngüleri boyunca kovanların korunması, kendilerinin ve larvaların beslenmesi için bal, propolis, arı sütü, arı ekmeği, arı poleni gibi çeşitli besin maddeler üretirler. Bu besin maddeleri, arılar için olduğu kadar biz insanlar için son derece değerlidir. Bu yazımızda arıların cömertçe ürettiği ve BY Propolis tarafından özenle işlenerek sizlere ulaştırılan arı ürünlerini yakından tanıyacağız.
Bal
Bal, arılar tarafından çiçek veren bitkilerin nektarından ürettikleri altın renkli bir sıvıdır. Arıların bitkiler tarafından topladıkları nektarın suyu peteklerin içerisinde buharlaşır ve bildiğimiz bala dönüşür. Bal, üretildiği bitkilere göre değişen miktarlarda antioksidanlara sahiptir. Bir çay kaşığı balda 21.3 kalori ve 5.8 gram karbonhidrat bulunur.
Günlük enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde formüle edilen, propolis, polen, arı sütü, arı ekmeği, reishi mantarı, ginseng ve gingo bloba bulunan BY Propolis özel bal karışımımızı denemek için tıklayın.
Propolis
Propolis, arıların kovanları baketri, virüs ve mantarlara karşı korumak için kullandığı fenolik ve flavonoid etkilere sahip doğal bir arı ürünüdür. üksek antioksidan ve antimikrobiyal içeriği sayesinde propolis bedenin doğal savunma sistemlerini destekler. Üst solunum yolları enfeksiyonları, deri enfeksiyonları, boğaz ağrısı, ağızda uçuk ve yaraların tedavisinde iyileşmeye yardımcı olur.
Besin değerlerini koruması için özenle işlenen yerel üretim BY Propolis sıvı ekstrakt satın almak için buraya tıklayın.
BY Propolis Toz Propolis için buraya tıklayabilirsiniz.
Arı Sütü
Kovandaki kraliçe arının temel besin kaynağı olan arı sütü besin değerleri açısından son derece zengin bir maddedir. Çeşitli fiziksel ve kronik rahatsızlıkların tedavisinde besin takviyesi olarak fayda sağlamakla beraber, kozmetik alanında da kullanılmaktadır.
BY Propolis Arı Sütü için buraya tıklayabilirsiniz.
Arı Poleni
Arı poleni çiçek poleni, nektar ve arıların sindirim enzimlerinin karışımıdır. Arılar çiçekten çiçeğe uçarken polen toplar. Bunları topak haline getirir ve bacaklarında peteğe götürürler. Bu topaklar kovanda koloni için yiyecek olarak saklanır. Arıcılar kovan girişlerinde bu poleni toplamak için polen tuzakları kullanırlar; toplanılan bu polen hemen dondurularak ya da kurutularak saklanır. Bu granüller polenin en saf halidir ve tam olarak arıların taşıdıkları şekildedirler.
Arı poleni proteinler, karbonhidratlar, lipidler, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, enzimler ve antioksidanlar açısından zengindir. Arı polenindeki besin değerleri bitkinin kaynağına ve hasat zamanına göre değişir.
BY Propolis Arı Poleni ürünlerini incelemek ve sepetinize eklemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Arı Ekmeği
Arılar, arı polenine nektar ve kendi enzimlerini katarak bu karışımı peteklerde fermente olmaya bırakır ve bu sayede kendi ekmeklerini üretirler. Perga adı da verilen arı ekmeği yavru arıların ilk besinidir. Yüksek probiyotik içeriklere sahip arı ekmeği vitamin, mineral, protein ve aminoasit içeriği ile son derece besleyicidir.
BY Propolis Arı Ekmeği için buraya tıklayabilirsiniz.